DiviWie

DIVIDIVI3

 

 

 

 

 

 

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Dividivi3 maakte in 2019 de nieuwe kindervoorstelling ‘Beestenboel in de Bush’. De voorstelling is geregisseerd door Annechien Koerselman en vormgegeven door Anne Ammerlaan. De voorstelling is op het Grachtenfestival Amsterdam in première gegaan en met veel enthousiasme ontvangen.

Dividivi3 betoverde in de zomer van 2017 ruim 2000 ouders en kinderen op de Parade in Den Haag en Amsterdam. Zij speelden daar met groot succes hun spannende kindervoorstelling ‘Als heksen heksen...’, geregisseerd door Annechien Koerselman. Ook voor het Cultuurmenu in de Zaanstreek traden zij maar liefst 18 keer op met hun voorstelling ‘Als heksen heksen…’ op verschillende basisscholen.

Dividivi3 werd door het Grachtenfestival gevraagd voor bijzondere concerten, bijvoorbeeld op een rondvaartboot en voor baby’s. De dames speelden meerdere malen op NPO Radio 4 ter promotie van hun concerten en projecten. In opdracht van animatiestudio Reanimation bedachten en maakten zij muziek bij een animatiefilm over een koekoek die vertoond is op KLIK animatiefestival 2017 in het Eye in Amsterdam.

De Dividivi zagen zij voor het eerst tijdens een Caraïbische tournee. Deze exotisch aandoende boom laat zich vormen door de wind en is een mooie metafoor voor het trio. Zoals de boom gevormd wordt door de wind, vormt het blazerstrio de muziek met hun adem. Exotisch kan de bezetting van het ensemble worden genoemd. Niet alleen is er een minimale hoeveelheid originele composities voor het trio, maar ook zijn er weinig ensembles bestaand uit fluit, hobo en klarinet in Nederland.

Als trio zijn de blazers uiteraard steeds op zoek naar hun gemene deler om hun muziek naar een grotere hoogte te tillen. Maar ook aan hun individuele inbreng hechten ze veel waarde.

Rieneke siteRieneke is als fluitiste actief op een breed gebied. Als vaste fluitiste/piccoloïste is zij verbonden aan Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel. Daarnaast speelt Rieneke graag kamermuziek en doet dit in allerlei bezettingen; met het veelzijdige TenToon Ensemble, het fluitsextet 6Sense en natuurlijk met Dividivi3. Iedere zomer fietst Rieneke door Nederland om concerten te geven met haar fietsensemble PEP. Met Dividivi3 neemt zij graag een kijkje buiten de gebaande paden en speelt zij het liefst op de meest uiteenlopende plekken.

Paloma sitePaloma is een bevlogen muzikant. Met een grote liefde voor de hobo, maar vooral voor muziek, geeft zij muzieklessen op zowel basisscholen als op muziekscholen, waarbij de ontwikkeling van de creativiteit en muzikaliteit van de leerlingen voorop staat. Als uitvoerend hoboïste bij verschillende gezelschappen geniet zij van het samenspel met collega’s. Paloma vindt het heerlijk om op zoek te zijn naar verschillende manieren om met muziek de creativiteit te uiten. In Dividivi3 zoekt zij daarom naar thema’s en muziek die zowel het trio als publiek inspireren.

Ilse siteIlse werkt met passie als klarinettiste op een breed gebied. Zij is als uitvoerend musicus actief bij ensembles en orkesten door heel het land. Daarnaast werkt Ilse met veel plezier als docent, trainer en ontwikkelaar bij Hallo Muziek, een culturele onderneming die duurzame educatie verzorgt in het primair- en voortgezet onderwijs. Naast muziek is er nog een andere grote passie in haar leven, namelijk wijn. In maart 2019 heeft zij haar vinologendiploma gehaald. Sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig wijnondernemer. Met Dividivi3 brengt zij beide passies samen in de DiviWijnconcerten. In Dividivi3 speelt Ilse voornamelijk op de basklarinet. Binnen Dividivi3 heeft het instrument een onmisbare basfunctie en dit promoot Ilse met verve.